Mesterséges hímivarsejtek? Igen, már ez is lehetséges!

2016-11-27
Dr. Kelemen Csaba

Húsz év kutatás után sikerült francia tudósoknak a mesterséges spermiumok előállítása. Az eljárás során ősivarsejtekből laboratóriumi körülmények között hoztak létre életképes spermiumokat. Először patkány, majd majom, végül pedig emberi sejteket használtak.

Ezzel a technikával a meddő férfiak 30-50%-ának a problémái oldódhatnak meg! Sajnos erre még sokat kell várni, hiszen a klinikai vizsgálatok csak 3-5 év múlva indulnak. Először állatkíséréletekben tesztelik a létrehozott hímivarsejtek működését, illetve az ezekkel a spermiumokkal létrjött állatok egészségét és termékenyítő képességét.

 

Értesítések
Visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legrégebbi
legújabb
Inline Feedbacks
View all comments
Dóra
Dóra
6 éve

Tisztelt Doktor Úr!

Azoknak a férfiaknak, akik születésüktől fogva (azaz 2 hetes magzatkorban történő ösztrogénszint emelkedés miatt a here nem termel hímivarsejteket) meddők, így a szövetekben sem található biopszia révén hímivarsejt, nekik is megoldás lehet ez a technológiai fejlődés?
Most az endokrinológiai tudja ezt hormonnal „segíteni”, pótolni?

Válaszát megköszönve:
Dóra

hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_ok.png

Nekem szól! Egészségértés Díj 2019


MILYEN SZŰRÉSEK JAVASOLTAK ÖNNEK? >>

KAPCSOLAT

Rendelésre ide kattintva online is be tud jelentkezni. Sürgős esetben, vagy ha telefonon szeretne bejelentkezni, hívja ezt a telefonszámot: +36 20 3217819 Az online konzultációt ide kattintva éri el. Amennyiben a bejelentkezéssel kapcsolatban kérdése van, az asszisztensnőmmel ide kattintva tudja felvenni a kapcsolatot.

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne értesülni arról, ha új bejegyzés jelenik meg, iratkozzon fel a hírlevélre!

Feliratkozás után kérem ellenőrizze az email fiókját a feliratkozás megerősítéséhez!

A feliratkozás után kapni fog három betegségről (PCOS, inzulin rezisztencia, pajzsmirigy alulműködés), illetve a terhesgondozásról egy részletes tájékoztatót is.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x